selamat ulang tahun..untuk diriku..


tanggal 6 jun akhirnya tiber juga
nothing spesel..
maklum dah tua
semalam lg dh dapat hadiah dan ucapan dari hubby
mlm td tepat kol 12.oo am pun dia send sms

kul 1.30 am umar bangun menangis
heran..tak penah2 bangun menangis
tiba2 pagitadi nangis
tak tau la nape
1 mungkin sebab nak kaco ummi tido di hari jadi ummi
hehe
1 lagi coz umar takut nak g check up 6 bulan
kebetulan pada hari jadi ummi
hehe

solution nya abi yang jumpa
abi ambil buai n tido kan umar dlm buai
yang bestnya umar hanya diam bila dgn abi
so ummi bole la smbung tido
abi lak kena tido sambil menghayun buai
tak lama..umar pun tido..
hikhik..pandai umar kena kan abi
sempena besday ummi eh syg..tq umar

bangun solat subuh sperti biasa n tido semula
hehe..kesempatan yang digunakan sepenuhnya
coz cuti sekolah n abi masih MC
tapi before tido semula ummi kena pam susu dulu..
jgn lupa!!!

umar pun tido selepas minum susu
n umar pun amik kesempatan gak tak g nursery hari ni
kalo tak umar dah bangun seawal 6 am dan tak tido lagi

so kami buat rekod hari ni..
rekod apa??
sambung tido sampai kul 9.30am
hehe..
terkejut ummi tengok jam dah kul 9.30am
ummi tgk abi n umar tido lagi
ummi bangun n wat jemput2 ikan bilis untuk breakfast

sudah je breakfast..umar pun bangun
ummi mandikan n siap2 nak g klinik

umar timbang ari ni naik 0.1 kg je
dari 7.9kg ke 8kg
ok la tu..daripada tak naik langsung
ari ni dapat lagi upah..kena cucuk lagi
umar cam biasa jerit manja je ckit bila kena cucuk
pas tu dia steady semula

nurse gtau injection kali ni tak demam
tapi ummi dah bg siap2 ubat demam
hehe..mana ummi tau kali ni cucuk yang tak bagi demam
hehe..
so next appnmnt umar lagi 2 bulan..4.8.11
bulan pose tu..tapi umar tak pose kan??
alamak sebut pasal pose..
tak ganti lagi pose
1 hari je..tapi punya la liat nak pose
insyaallah rejab ni aku buat

balik dr klinik abi ajak g DOMINO's PIZZA
so ummi la drive ke sana
sepanjang abi MC ni..ummi yang drive
abi takleh drive

ingat nak makan kat situ je
tapi umar tido lak
so abi suggest mkn kat umah je

sedap gak DOMINO's ni compare dgn pizza hut
tak tau la..tekak org lain

bukak FB..ramai yg wish hepi besday..
ada gal yg sms
tq sebab wish n luangkan masa utk beri ucapan tersebut
doa kalian harap ALLAH makbulkan
amin..

1 ratus komen on "selamat ulang tahun..untuk diriku.."

UMMI UMAR on June 6, 2011 at 3:03 PM said...

tak lupa terima kasih pada mak yg wish dari kejauhan..dari terengganu
saje je jalan g sana
n her mission nak bawak balik cucu sempena cuti sekolah ni
aku tak ikut..AVANZA aku je wakil aku g sana..hehe

 

Umar - Permata Hatiku Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez