5th month check up for UMAR


assalam..kawan2

nak jadi cerita..
cam ni la cerita nya..hehe
semalam ummi n abi bawa umar g klinik for his routine check up
so this time for 5th month
and 1 more thing..abi balik awal semata2 nak bawa anak abi n umi g klinik

kami bawa umar ke klinik desa maju jaya..
pengasuh umar tanya g klinik maju jaya ke kak??
so ummi jawab..aah..coz akak lebih selesa ke klinik kerajaan than private clinic..y??
coz to me..there are not caring enough..
thats my experience la..
lagi pun klinik tu tak ramai orang
semalam only umar je yang datang untuk menerima servis daripada nurse kat situ
so special..hehe

as usual UMAR akan menangis manja when kena cucuk..hehe..
oooppps lupa nak inform..berat umar naik dari 7.25kg ke 7.9kg..alhamdulillah
ummi lagi yang lupa nak timbang berat ummi..
mmmm apa la ummi ini

malam semalam pun umar biasa je..
alhamdulillah tak merengek pun
badan pun biasa je..
so maksudnya tak demam la
ummi tau anak ummi kuat n gagah
dan seperti nasihat nurse
ummi bagi umar ubat demam 1 jam sebelum terima suntikan

for the 1st time we all tido di hall coz abi risau jatuh katil
maklum la umar dah semakin lasak tidur
umar bangun cam biasa untuk menyusu
1st kul 1.30am
2nd kul 3.30am
3rd kul 5.00am
ummi tengok jam hset setiap kali umar bangun
selalunya kalo dalam bilik ummi tengok jam kat dinding bilik je
ni sebab kat hall ummi tak nampak jam kat dinding

yang kul 5.00am tu..ummi tido semula coz awal lagi
sedar lagi sekali..ummi tengok jam..
eh..dah kul 5.45am la..mmm
bangun la..nanti lambat lak..
ummi cakap dalam hati

ummi masuk bilik n amik tuala nak mandi..
sebelum masuk toilet..
saje je tengok jam kat bilik
eh..jam ni salah ke??kul 6.45am
jam hset kul 5.45am
eh!!!mana yang betul ni??
tengok jam kat hall kul 6.45am gak..
alamak!!!
abi!!!kul bape ni??
abi terpinga2..tengok jam..eh!!!\
dah kul 6.45 la ummi...
huhu..dah lambat...

apa lagi dua2 gopoh2 la nak mandi..solat
cam ne lak jam ummi bole salah
ummi bebel kat abi'
mana la abi tau, jawab abi

after solat tengok umar tersengih2 main kat atas comforter
alhamdulillah anak ku ini tak banyak ragam
ummi capai hast n sms kat 2nd bos at school
to inform yang ummi lambat hari ni..huhu

ummi sampai kat sekolah jam 7.55am..
cam orang keje ofis lak..hehe..
haru2..

1 ratus komen on "5th month check up for UMAR"

UMMI UMAR on May 17, 2011 at 2:01 PM said...

harap2 umar akan jadi anak yang kuat..amin
dan soleh
aminn

 

Umar - Permata Hatiku Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez