SELAMAT HARI GURU


assalamualaikum..
SELAMAT HARI GURU bagi semua guru di seluruh MALAYSIA..
terutamanya kepada guru2 ku di:
  1. TABIKA (F) Bukit Aping Timur
  2. Sekolah Agama (F) Bukit Aping Timur
  3. SK Bukit Mahkota, (F) Bukit Aping Timur
  4. SMK Bandar Easter (Form 1 - 2 bulan je)
  5. SMK Santubong, Kuching
  6. Kolej Kurniawan, Cheras - MAtrikulasi
  7. Universiti Putra Malaysia
  8. Maktab Perguruan Temenggong Ibrahim, JB

fuh!!!!ramai nya cikgu yang menjadikan aku insan berguna seperti sekarang ni..
alhamdulillah..semoga kalian di rahmati ALLAH sentiasa..TERIMA KASIH CIKGU

dan hari ini aku juga seorang CIKGU..

semalam sambutan hari guru di sekolah ku..
walaupun sambutan cukup meriah..tahniah kepada KEKITA 2011..
tapi aku tak dapat bersama2 untuk raikan nya..
nape???

rentetan kejadian sebelum 16.5.111

sabtu 14.5.11


- umar dah menunjukkan reaksi tak sihat..dia wat apa??
dia tak nangis pun..tapi tak tido

bayangkan hari sabtu tu umar bangun seawal 6 pagi..
memang dia biasa bangun time tu coz ummi akan siapkan dia nak gi TASKA
dia bangun tu..tak tido2 sampai ummi masukkan dalam buai kul 10 pagi
baru dia tido..
padahal umar bukan yang jenis tido nak ber 'buai'
ummi saje2 je cuba..tengok2 eh dia tido..bagus la

10.30 ummi angkat umar masuk kereta coz nak balik umah nenek..
umar terbangun terus tak tido lagi
dalam kereta pun dia tak tido
dia main sorang2 atas kerusi dia
sampai di BANDAR MAS baru tido
padahal tinggal lagi berapa minit je nak sampai umah nenek
sampai je umah nenek dia terus sedar
UMAR oh UMAR

dia terus tak tido sampai malam
ummi dengar je azan isyak ummi terus solat
n ummi ajak umar tido
camne??
masuk bilik tutup lampu

bagi dia susu badan
umar terus tido
dan bangun semula untuk menyusu kul 12 malam

Ahad 15.5.11

umar bangun awal jugak..terus meniarap dan bermain


ni la wajah umar yang suka bermain sekarang ni..
main macam mana?? tangan masuk mulut..sampai meleleh2 air liur
meniarap pas tu kaki n tangan angkat ke atas..

lagak cam nak terbang..
training nak jadi pilot ke nak main payung terjun ni???


ni la yang ummi buat kalau dia tak nak tido sekarang ni
tengok keadaan la kadang2 dia tido
kadang2 dia meniarap dalam tu..haru2

kepala umar panas..
ummi n abi bawak umar g klinik penawar
temperature umar 38

Isnin 16.5.11

seawal 4.50 pagi ummi dengar orang muntah
ingatkan mimpi
tengok kat sebelah abi tak de
ummi gi toilet
tengok abi muntah
abi kata dia dah bangun dari jam 4 pagi lagi
ummi je yang tak sedar
ummi urut tengkuk abi n belakang abi

tengok abi dah muntah2 camtu
ummi decide tak payah la gi sekolah
mohon CRK nak bawak abi g hospital
tapi abi tak nak lak
abi suruh ummi gi sekolah dulu

ummi keluar hantar umar kul 7.00 pagi
risau jugak nak tinggal kan abi sorang kat rumah
tapi tak apa la
kalau apa2 hal ummi bole balik
kan tak mengajar hari ni..ummi pujuk diri sendiri

persembahan dari pelajar CINA - gendang 24





rakan2 ku..
hanya MAS (yang pakai tudung hitam) je yang tahu masalah aku pada pagi itu

senyum dalam gundah

senyum tak perlu kata apa2 senyum





ketua bidang ku Puan Teminah Sanusi - ketua bidang Teknik Vokasional
aku ajar PMDR dan ekonomi so under bidang T&V


Cik See Kim Hee
- ketua bidang Sains Kemasyarakatan

aku ajar sejarah juga so under bidang Sains Kemasyarakatan

TERIMA KASIH kerana selalu membantu






shahir - si pemilik sentra
k halimah - pemilik rumahku bergerak..hehe..honda odyssey
k aida (tudung pink di belakang tu) - ada anak kembar yang nakal macam mak nya juga..
like mother like son..hehe
dan aween (baju hijau) - ketua panitia aku merangkap kawan dan super mom


aween dan zool - nak jugak bergambar sama2

yang sorang mama kepada 2 orang anak
dah nak masuk yang ke-3

yang sorang lagi bapa kepada 2 puteri..tengah mencuba2 nak dapatkan putera..hehe



with rona (tudung oren)
suhana (tudung biru) bakal pengantin
nazrina (yang kat belakang tu) - nak jugak menyelit




bila ada event apa2 la kat sekolah aku memang tak pernah bergambo dengan kakak kepoh yang tudung pink tu hehe..
tengok gaya cam kepoh je
tapi dia baik n cantik
kepoh tetap ada la
..
haha
kawan sama2 1st posting di sekolah ku nama dia azrinda

yang nampak baju n tudung tu je - melly
susah nak merasa duit dia..
coz semua barang dia nak wat sendiri..

nasib baik kereta dia tak leh wat sendiri..
kalo boleh
huhu susah la orang kereta nak jual keta dgn dia

yang lagi sorang tu nurulha..aku pun baru kenal

kami GENG PAM SUSU (GPS)

ingat ada geng bas sekolah je ke??
hehe
ahli2 nya aku, nurulha, melly dan asma


ni MC pada hari guru..
aisyah dan zul affkarl..cute kan??




another super mom in my school..nape??
warga smktpi je yang tahu..

who??
kak zalipah (tudung purple)
baju coklat tu INA - my desk mate

yang 2 orang hujung tu hajar n zura
anak dara but not available

ni je la yang sempat aku bersama kawan2 di sekolah semalam..
kul 10 pagi aku dah balik
coz abi dah tipon..mengadu dah tak tahan sangat sakit perut
dengan kebenaran pengetua ok..baru la aku meninggalkan sekolah
aku bukan cabut ok
hehe

setelah urusan di klinik selesai
akhirnya aku lega coz doktor kata
abi cuma food poisoning je
tapi aku tak kena lak
kuasa ALLAH kan
sebab kalu aku yang kena lagi la haru
kesian kat umar
macam mana nak BF

abi awal2 dah bagi kebenaran untuk aku dan umar ke majlis BBQ malam tu
tapi sekali lagi aku tak dapat join
coz umar masih demam
dan abi pulak tiba2 demam
badan dia panas sangat
so aku ambil keputusan untuk tidak pergi



umar tak nak guna cool fever so ummi letak tuala basah
umar selesa
je
dia main2 tak kacau pun kain atas kepala tu




abi pulak tak nak guna kain basah
abi guna cool fever umar..hehe..
cute kan


my prince - abi dan umar
saling menjaga antara satu sama lain


alhamdulillah kedua2nya sudah sihat hari ini..walaupun belum sepenuhnya..
syukur pada mu ya ALLAH kerana memberi kan ummi kawan2, keluarga, suami dan anak yang sangat memahami

setakat ni je dulu coretan ku sempena hari guru

7 ratus komen on "SELAMAT HARI GURU"

UMMI UMAR on May 17, 2011 at 1:57 PM said...

alhamdulillah..
walau apa pun..semoga ku menjadi guru yang disyangi kawan2 n plajar2
yang plg pnting disyangi ALLAH

Lyana@Mely on May 17, 2011 at 1:58 PM said...

alalala2...comeynye dua banak demam pakai kain dan cool fever...harap2 cepat r sembuh keduanya...

GPS eh kak..hehehe...i loike.....

tu r dah cakap dah mesti keracunan makanan...u tak kene..u kan supermom mane leh kene...dah transfer sakit kat en.somi lah tu...

takpe r nanti de dah baik kasi de "hadiah" eh...hahahhaha

Anonymous on May 17, 2011 at 2:05 PM said...

Selamat Hari Guru, Azie! Umar semakin cute..

UMMI UMAR on May 17, 2011 at 2:18 PM said...

melly..apa??hadiah??hehe

anynomous:ala sape ni..umar mmg cute ..hehe

aween on May 17, 2011 at 9:07 PM said...

C : cantik budi pekertinya
I : inovatif praktisnya
K : kreatif mindanya
G : garang semangatnya
U : unggul ilmunya

Nur Izz on May 18, 2011 at 2:36 PM said...

selamat hari guru kak zi.. yap, walaupun demam gambar umar paling menarik dalam post ni... heh heh... demam pon comeiii!!!! dengan tuala atas kepala tu... hadui... cumei sungguh!!..

UMMI UMAR on May 19, 2011 at 6:33 PM said...

aween:so nice when we be a CIKGU
julia:owez comel..see the brand ..hehe

 

Umar - Permata Hatiku Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez